Co zažil 11. oddíl ENTER na táboře?

Jedenáctý skautský oddíl se vydal tábořit na louku poblíž obce Hlubočec. Zde účastníci a vedoucí prožívali dva týdny plné rozmanitých her v tábořišti i lese, nočních hlídek, scének, táboráků, skautské srandy, klíšťat, přepadů a mnoho dalšího. V rámci etapové hry Dějiny českého národa jsme vařili lektvar podle receptu keltského druida. Také jsme zažili ranní příchod praotce Čecha a luštění písma (šifer) od bratrů Konstantina a Metoděje. Na vlastní kůži jsme si vyzkoušeli, jaký byl zlatý věk Karla IV. a bojovali ve válkách husitských i světových. V závěru tábora došlo i na komunismus a památné Nagano 98.

Celý tábor se nesl ve skautském duchu. Kluci chystali dřevo do kuchyně, pomáhali s vařením a nepoužívali žádnou elektroniku kromě svítilen. Během tábora si procvičili zručnost a manuální dovednosti stavbou stožáru, indiánského tee-pee, sauny a vyhlídkové věže. V programu tábora byl prostor i pro duchovní stránkou skautingu. Někteří skauti se rozhodli pro skautský slib a učinili tak dobrovolný závazek ke skautským hodnotám za přítomnosti celého oddílu.

Děkujeme všem vedoucím – dobrovolníkům, kteří pomohli s přípravou a organizací tábora! Také děkujeme společnosti Hyundai Motor Manufacturing Czech s.r.o. za poskytnutí grantu potřebného pro realizaci tábora.

Za 11. oddíl ENTER,

František Sládek

 

 

 

 

 

 

 

 

Tento záznam byl publikován v Enter . Uložit odkaz do záložek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

0

Košík