Skauting v čase koronaviru

Když jsme se jako vedoucí z většiny našich oddílů v únoru vydali na společnou víkendovku, abychom se společně lépe poznali a popřemýšeli nad budoucností našeho střediska, netušili jsme ještě, že dohledná budoucnost bude vypadat úplně jinak. 

V první polovině března byla kvůli koronaviru pozastavena běžná skautská činnost. Museli jsme tak zrušit schůzky, výpravy a další akce, Závod vlčat a světlušek byl přesunut na následující rok. 

V některých oddílech proběhly pokusy o skautské aktivity z domova, jednotlivci se zase snažili zapojit do služby společnosti – jezdili na nákupy ostatním nebo třeba šili roušky a třeba i pomohli městu…

V červnu jsme pak společně alespoň trochu naplánovali příští školní rok, přičemž jsme se odpíchli od vyprodukovaných myšlenek ze zmíněné únorové víkendovky.

S tábory to během těch týdnů vypadalo všelijak, teď už trávíme dny v přírodě, i když letos za trochu náročnějších podmínek. V prvním turnusu se vydal 4. oddíl na Čeladnou, Agenti z 1. oddílu se podívali do okolí Pelhřimova a 11. oddíl Enter zamířil do nedalekých Těškovic. Toto tábořiště převezme 2. oddíl Elmano v druhém turnusu. 

Táborům třikrát nazdar!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

0

Košík